Onze wijze Grootmoeders

 

Enige tijd geleden ben ik in contact gekomen met de boeken van Sharon McErlane, haar site heet netoflight.org.  Ik werd in de boekwinkel geleid naar "De Grootmoeders spreken".  En ben dit prachtige boek tijdens mijn bezoek aan een hele goede vriendin in Israël gaan lezen en wil dit graag delen, want het is zo mooi en bevat zoveel wijsheden.  Je voelt de kracht van de grootmoeders door elke bladzijde heen. Mijn oma speelt een belangrijke rol in mijn spirituele zoektocht want toen ik 6 jaar was sprak ik met mijn oma. Pas jaren later vertelde mijn moeder mij dat haar moeder toen al overleden was. Maar dit betekende voor mij een rotsvast geloof in het feit "dat er meer was".  Daar ben ik mijn oma heel dankbaar voor.  De ontdekkingsreis waar ik nog steeds mee bezig ben heeft mijn leven verrijkt en  zo veel mooier en zinvoller gemaakt.  

 

In 2011 was ik naar Roslin in Schotland gereisd om met  gelijkgestemde vrouwen met elkaar vrede te verspreiden. Op 11-11-2011 heb ik in na een geweldige meditatie in Rosslyn Chapel  tijdens de wandeling die volgde in Rosslyn Glenn - het natuurgebied bij de Chapel - bij 2 enorme oerbomen van een prachtige groep vrouwen de bekrachtiging ontvangen.  Toen wist ik niet dat dit door de Grootmoeders was gegeven. Kennelijk is het tijd en nu geef ik dit  graag door. 

 
Wie zijn de Grootmoeders?
 

"De Grootmoeders Spreken" is de titel van het eerste boek van Sharon McErlane. Sharon beschrijft in dit boek haar ervaringen met de verschijning van "De Grootmoeders". De Grootmoeders vertegenwoordigen alle culturen en rassen en noemen zichzelf De Grote Raad van Grootmoeders. Ze zijn verschenen in 1996 om het verstoorde evenwicht tussen het mannelijk en het vrouwelijk principe - yin en yang - op onze planeet te herstellen en vrouwen op te roepen in hun kracht te gaan staan. Ze maken vrouwen en mannen bewust van de energie die ze het diep vrouwelijke noemen. Hiermee reiken ze mannen en vrouwen een innige verbondenheid met de vrouwelijke scheppingsbron aan.  Er zijn meditaties op het Net van Licht, op het oneindig vullen van een kruik of beker en op de Boom van het Leven. Het Net van Licht is een patroon/netwerk/weefsel/rasterwerk van liefde. Het is Liefde. Het verankert, ondersteunt en doordringt iedereen en alles op aarde. Alles! Ook onze eigen cellen! Ook alle door de mens gemaakte structuren, zoals hoge flatgebouwen, snelwegen, metro's, fabrieken. 
Zo ondersteunt het de Aarde en verschaft het ons een rustplaats in de roerige tijden die nu zijn aangebroken. De Grootmoeders blijven ons energetisch begeleiden tijdens de versnelde veranderingen op onze mooie aarde.

 

Er zijn over de wereld inmiddels vele Grootmoeders groepen. In Nederland kun je ze vinden op de site www.degrootmoedersspreken.nl